Vadsø flyplass

På gjensyn Finnmark!

Widerøe Finnmark
En siste hilsen fra Finnmark's avisen og noen minutter senere er jeg på vei til flyet.
Widerøe Finnmark
Rett og slett ni uker etter jeg kom med Widerøe til Vadsø reiser jeg igjen.
Widerøe Finnmark
Riktignok har det blitt vår nå og sola står på himmelen hele dagen rundt.
Widerøe Finnmark
Med fyll kraft starter vi østover langs Varangerfjorden, Vadsø og Vestre Jakobselv.
Widerøe Finnmark
En siste utsikt på Vestre Jakobselv, fjellet og Jakobselva.
Widerøe und Fly Viking
Dessverre har været blitt dårligere på flygningen og Tromsø ligger under en tette skydekke.
Walfleisch Norwegen
En norsk tradisjon, som er veldig tvilsom - hvalfangst. Riktignok har det vært ikke et emne i det hele tatt i de siste ti måneder.

Ni uker Vestre Jakobselv

Mer enn to måneder har jeg vært nå i den liten bygda sørover fra Vadsø. Takket være første, norske familien min i Vestlandet fikk jeg muligheten til å komme opp til Finnmark. Så kunne jeg være med på påskeferie i hytta, gikk på ski mer enn aldri før, tok bildene fra nordlyset, feiret grunnlovsdagen og så mye mer. I tillegg ble jeg kjent med så mye utrolig hyggelige mennesker. Å ha denne muligheten er et veldig høyt privilegium, slik at jeg kan bare anbefale å nyte tida etter videregående skole til å reise og oppleve ulike kulturer.

Nå begynner de siste dager i Norge før jeg reiser tilbake til Tyskland og jeg tror jeg kommer til å savner norske lykkelighet, åpenhet og ikke minst en katt i huset, som mjauer dagen rundt. I tillegg er det bare få dager igjen til jeg får beskjed om resultatet fra bergenstesten. Da er det bare å vente og tår det, som det kommer. For min del har jeg også blitt mye roligere i de siste måneder i Norge, slik at jeg irritere meg ikke lengre hvis flyet er kansellert, harddisken med alle bilder krasjer og jeg mister kontroll på bloggen min etter noen tekniske feil. Norge har lært meg å ta de med ro, det lønner seg ikke å stresse, hvis man har ingen sjanse å forandre eller påvirke situasjonen. Det ordner seg faktisk og hvis ikke så blir man vant til det.

Tromsø i fifty shades of grey

I sammenlikning med været i Vadsø er forholdene i Troms litt skuffende - gråe skyer på hele himmelen med ingen sjanse til forbedring eller sol. Riktignok har snøen smeltet i de siste uker og etterlot et grått slør i hele byen. Før den siste runden i tyske Bundesliga begynner, spaserer jeg litt i byen, ned til Kaien og inn i matbutikken. Som en konklusjon kan jeg si, at siste runden har vært meget spennende og i det store og hele tilfredstillende. Dessverre kunne nordtyske favorittlaget mitt ikke redde ledelsen med 1:0 og senere 3:2 over tida. Derfor ble døra til Europa stengt denne gangen for Werder Bremen. Jo visst er det viktig å si at de spilte en svært god andre del av sesongen siden Januar, som gjøres lyst til sesongen som kommer.

Ellers er det ikke mer å fortelle om i dag, da været ble ikke bedre om kvelden og mest sannsynlig heller ikke i morgen.

Kai

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.