Sightseeing med Widerøe

Widerøe Norwegen
Med den liten Widerøe Dash-8 100 skal vi fly i dag fra Tromsø til Hammerfest.
Widerøe Winter
I dag er det nyedlig flyvær - ingen skyer, ingen vind og bare sol.
Widerøe Winter
Rett etter starten melder piloten fra cockpiten at vi får lov for en liten sightseeing tur over Lyngsalpene og etterpå videre på et lavt nivå over fjorden.
Widerøe Winter
Etter en høyresving begynner fjellet snart å bli bratt og ulendt.
Widerøe Nord-Norwegen
Dem som ser med et forstørrelsesglass på bildet vil finner noen toppturer på vei mot toppen.
Widerøe Winter
Ved nydelig vær kunne jeg bare tå bildene fra alt jeg ser.
Widerøe Nord-Norwegen
Det er ikke bare blå havet og hvit fjellet, som ser så fantastisk ut. I tillegg er det også fjellet i seg selv.
Widerøe Winter
Denne kontrasten er bare utrolig!
Widerøe Winter
Før vi går ned mot Hammerfest ser jeg Stjernøy med fantastisk fjellet sitt.

Deilig frokost hos Thon hotellet Tromsø

Etter jeg fullførte Bergenstesten i går, som tok mer enn fem og en halv timer i det hele, går det i dag videre til Hammerfest. Men først og fremst er det bare å kose seg ved deilig frokost i Thon hotellet. Thon tilbyr en fantastisk utvalg av brød, frukt, mysli og pålegg. Dessuten finner du også varm mat, som pølser, egg, vafler og pannekaker. I det store og hele en vellykket søndags frokost.

Hvis du vil ikke betaler den tredobbelt prisen for bussbilletten når du bruker flybussen, er det lurt å tå  den vanlige bussen for rundt 30 kroner. Nesten like rask men ikke så ofte på søndager er bussen i dag skikkelig full. Da er det bare å stå til bussen stopper etter 22 minutter ved flyplassen. Mens jeg sjekker inn prøve også et hockey ungdomslag å få alle billetten og bagasjelapper sortert, festet og fordelt. Heldigvis reiser jeg i dag bare med min "liten" ryggsekk og ikke med den store sekken og skibagasje samt støvlersekk.

Med Widerøe fra Tromsø til Hammerfest

Etter levering av bagasje og sikkerhetssjekk har jeg nesten 45 minutter før ombordstigning begynner. Jeg nyter denne tiden mens jeg sitter i sola og observere rullefeltet med flyene som lander og starter. Dagens fly er en liten Widerøe Dash-8 100 og likevel jeg kommer sent får jeg en plass ved vinduet. Hvor heldig jeg er at jeg får denne siste plassen ved vinduet, ville jeg finner ut noen minutter etter starten. Da vi svinger litt til høyre over Tromsøøya melder piloten at vi får lov å fly på en lav høyde over Lyngsalpene og senere videre til Hammerfest.

Denne flyen er bare fantastisk og jeg vil adri angre på den lite turen til Hammerfest for to dager. Vi flyr hele tiden på et veldig lavt nivå, uansett er det ingen skyer, som kunne begrense sikten ned. Da vi kommer til Lyngsalpene blir det endå bedre, da det er bare "noen" meter mellom oss og toppen. Akkurat på dette tidspunktet er også en liten gruppe med toppturer på vei mot toppen for å kjører ned igjen. En halv time senere lander vi i Hammerfest ved strålende sol og ikke den eneste skyen på himmelen.

Hilsener

Kai

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.