DSC07366

Fra Oslo til Vestre Jakobselv

 

I dag blir det endelig tid for å reise opp til Finnmark til min neste familie. Først og fremst må jeg sier at uten hjelpen av forrige familien min, ville jeg aldri har sjansen å oppleve den norske ensomhet, naturen og livet i Nord-Norge. Etter et fantastisk frokost i Grilleriet blir det tid for å tå på den alt for tunge ryggsekken. Allikevel hotellet ligger bare noen hundre meter fra Oslo S, er det allerede for langt for å bære ryggsekken. Men så er det, som en reisende i Norge med vinterklær, tingene for daglig livet og noen små ting. Jeg er jo ikke i New Zealand med to badebukser og noen t-skjorter og da er jeg glad for.

I Oslo Gardermoen er det russiske langrenn-landslaget i gang å sjekke inn. Heldigvis har SAS åpnet et separat Bag-Drop for dem, slik at resten må ikke vente at hundre bagasjer mit ski og utstyr har blitt sjekket inn. Dessuten er det den første gang jeg reise med tre bagasjer - ryggsekken, skiposen med ski og staver og skistøvler. Men takket være at skibagasje med støvler og skipose gjelder som en bagasje hos SAS har flyet vært en ganske god tilbud.

Cruiseskip, snø of fjord 

Allerede opp i lufta for en time og førti minutter til Alta er det ikke så mye å se ut av vinduet, da det er skyene over hele Norge. Så nyte jeg tid for å slappe av, lese boardmagasinet og nyte en kopp kaffe. Etter vi har nesten fløyet hele Norge fra sør til nord med en liten sving til vest begynner vi å gå ned mot Alta. Landingen i Alta er svært ny for meg: fjell med snø ved siden av Altafjorden og et cruiseskipet som ligger ved siden av flyplassen. Denne kombinasjonen har jeg aldri sett før. Når jeg kommer ut av flyet kunne jeg bare begynner å tå bildene fra alt jeg se i ulike kombinasjoner - med og uten snø, sjø, fjell eller cruiseskip.

I Alta har jeg nesten en og en halv timer til jeg tar siste flyet mitt til Vadsø med en liten Widerøe fly, som flyr hele kysten rund til Tromsø. I sammenlikning er denne flyen noen ting som vårt regionaltog i Tyskland, bare litt raskere og me en tur som er mye lengre. Dessverre er det også ikke så mye å se heller, da været har enda blitt litt dårligere. Men da vi bryte mot skyene over Varangerfjorden ser jeg igjen et landskap som avvike totalt fra det jeg har sett i Alta tidligere. Flat fjell på den ene siden og et litt høyere fjell på den andre siden - med snø selvfølgelig. Langs fjorden går en liten vei med fargefulle trehuser fra tid til tid, men i sammenlikning med Alta er der nesten ingen tre her, bare noen små treer, som motstå været i Finnmark.

Siste svingen

Egentlig skulle vi allerede har landet i Vadsø men vi er endå i lufta med kurset mot nord. Mens jeg tar et bilde fra fjorden begynner flyet først å skråne litt til venstre. Etter noen sekunder oppleve jeg et fantastisk manøver. Mellom sekunder skråne vi nesten maksimalt mot venstre med full fart rett fjorden og Vadsø ned. Det var veldig spennende og det har kommet veldig overraskende da jeg ikke kunne se at vi fløy parallell til flyplassen over fjorden.

Når jeg kommer ut av flyet har flyplassen endå blitt mindre og forvandlet seg inn et små trehus og en tårn ved siden av huset. Da det blåser ganske mye skynde je meg for å komme meg inn i Vadsø International Airport ;), som er ganske koselig med alt du trenger for å fly. 

Noen minutter senere blir jeg hentet fra min nye familie her oppe i Finnmark. Etter vi har hentet bagasjen kjører vi fra flyplassen til Vestre Jakobselv, som ligger noen kilometer sør for Vadsø. Langs mot fjorden kommer fra tid til tid noen ensomme huser. Allikevel der er ikke så mye å se på, er det jeg se overveldende.

Hilsener fra Finnmark

Kai

 

Alta SAS
Når jeg kommer ut av flyet så kunne jeg bare begynner å tå bildene fra alt jeg se - flyet, fjellet, snø og sjøen.
Alta Flughafen
Et fint kombinasjon er også cruiseskipet som ligger ved siden av flyplassen, flyet og fjellet.
Alta Flughafen
Overalt noen ting nytt å se på.
Widerøe Norwegen
Dette flyet fra Widerøe skal bringe meg til Vadsø.
Widerøe
Allikevel det er Mars begynne sola allerede å gå ned kl. 16.00.
Widerøe
Når vi bryter igjennom skyene, kommer sjøen og fjellet i sikte.
Kirkenesfjord
Allerede i Vestre Jakobselv går jeg ut på et liten tur for å tå bildene.
Vestre Jakobselv
Denne kombinasjonen av ensomhet, naturen og vinteren er veldig spennende og jeg har aldri opplevt noen ting liknede.
Vestre Jakobselv
I hvert retning jeg ser, finner jeg nye motiver.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.