DSC05578

Yufka-Farewell

Tau
Et siste bilde fra Tau, før byen forsvinner i mørket.
Stavanger
Allerede på Stavanger Stasjon kan jeg stige på en halv timer før toget drar.
Skigepäck
Etter vi har ankommet i Oslo S, er jeg veldig glad at der finnes seg bagasjevogner.
Oslo S
Til jeg tar toget til Lillehammer en timer senere, går jeg litt rundt og drikker en kopp kaffe.
Mjøsa
Etter vi har passert Eidsvoll kjører vi langt Mjøsa-Sjøen til vi kommer til Lillehammer.

I dag er det min siste dag i Jørpeland og derfor har jeg valgt å lage middag for hele familien. Da jeg fikk spesielle, tyrkiske Yufka-lefse skal vi få en tyrkisk lasagne med squasher, tomater, kjøttdeig og Yufka-lefser. Så koser vi oss på siste middagen med kaffe og kåker som følger etter vi har spist Yufka.

Over vektlimit

Allikevel blir det snart tid for å si: "Har det bra trivelig Jørpeland.", da jeg skal møte noen venner før jeg tar nattoget mot Oslo. En siste gang kose med katter, en siste blikk, om jeg har ikke glemt noen ting, og så sitter vi i bilen og kjører til Tau. Når vi tar ut hele bagasjen min fra bilen, blir jeg allerede litt skeptisk hvordan jeg skal klare å få med meg en store og en liten ryggsekk, en skipose med langrennskiene mine og staver og en sekk med langrennskoer og forskjellige ting...

Fra Stavanger til Lillehammer

Etter vi har ankommet med ferga i Stavanger og jeg er på vei til et hotell i sentrum, som oppbevarer bagasjen min, før jeg tar toget, merker jeg at det er faktisk alt for mye. I hvert fall hvis jeg er alene og må bære alt med en gang. Men jeg har jo nesten ingen andre mulighet og så tar det dobbelt så langt tid, enn jeg har egentlig planlagt. Ikke desto mindre blir det likevel en kosekveld i Stavanger før jeg drar med nattoget mot Oslo.

Turen, både med nattoget til Oslo og regiontoget til Lillehammer, er veldig koselig. Nattoget er varmt, nesten helt tomt og i tid i Oslo. Men regiontoget fra Oslo er endå bedre - super moderne, komfortabel og store vinduer. Selvfølgelig finnes der nok plass for bagasjen min rett ved siden av døra. Så gleder jeg meg på første dagen min i løypa med blå himmel, lave minusgrader, sol og masse snø.

Hilsener

Kai

 

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.