Tyskland Og Sin Øl

Fordom Nr. 4

Tyskland og sine drikkevarer

Da har vi igjen en liten fordom eller et for hurtig underslag. Faktisk er øl i Tyskland veldig populært og kan grunne seg på et langt tradisjon. Øl eller like drikker finns seg allerede siden nesten 1300 år. De første ølene ble laget i klostra i Sør-Tyskland. Derfor har mange ølene i Tyskland også navner som «Paulaner» eller «Franziskaner», som var navner fra hvert klostrasamfunnet.

Med innføring av den «Reinheitsgebot», en lov om ølbrygging, ble hele bryggingsprosess strengt regulert. Siden innføring i 1500 er det bare lov å brygge øl med vann, gjær, malt og humle – ingen sukker og i det hele tatt smaksforsterkende stoffer. Allikevel så finns der et stort utvalg mellom mørk- eller hvit-øl, langt- eller kort-brygget-øl eller høy- eller lav-gjærende-ølene.

Rent ut sagt så har vi en ganske stort utvalg av øl med et langt tradisjon. Men igjen blir noen ting rygget i bakgrunn – vårt vin og mineralvann. Fra tid til tid vil du også hører at vin er mer populært enn øl, hva er ikke helt feil på mitt synnspunkt. Det er jo visst forskjellig fra fylke til fylke og familie til familie. Populære vindyrking fylker er for eksempel Sachsen (øst), Rheinland-Pfalz (vest) og Baden-Württemberg (sør).

Til slutt noen ting, som er kanskje veldig rart for nordmenn. I Norge er det veldig populært å drikke vann «rett ut» av den egen vannledning, hva er svært upopulært i Tyskland. I sammenlikning med med norske supermarkeder har tyske supermarkeder et stort utvalg av vann du kan kjøpe. Attpå finns der også spesielle supermarkeder bare med drikkevarer, som vann, brus, vin, øl og så videre. Selvsagt har vi ingen ting som vinmonopoler, hva mener at du kan kjøpe nesten hva du vil, overalt og når du har lust.

Konklusjon

Som en konklusjon kan vi sier at den tyske øl-kulturen er en stort del av Tysklands historie. Men det er ikke å glemme at Tyskland er også bekjent for sine viner. Som en regle er vin minst like så populært som øl i Tyskland. Et liten «funfact» er at Tyskland har rund 500 forskjellige sorter av mineralvann, derfor Tysker heller kjøpe vann enn bruke den egen vann fra ledningen.

 

Hilsener

Kai

Du kan finner etterfølgende artiklene hvis du klikker på «Next Article» såfremt de ble allerede publisert.


Takk for at du har lest denne artikkelen! Hvis du har lyst til å kommentere, er det bare å bruke vinduet nedre.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.