Tysk Brød

Fordom Nr. 3

Våre pølser er fint men vårt brød er endå bedre

Hvis nordmenn snakker om Tyskland er det veldig sannsynlig, at du få høre noen ting om den gode tyske Bratwurst. Å være ærlig; den er faktisk veldig godt. På samme måten er det fint å velge mellom forskjellige pølsesorter, som skinkepølse, Wiener, Frankfurter, Thüringer eller en bayersk hvitpølse. Men den tyske kulturen kan jo ikke bli komprimert bare på pølser og kanskje øl. Mest sannsynlig er det det, de fleste nordmenn ville svarer – pølser og øl.

Men at vi er mye flinkere å bake brød og at den tyske brødkulturen er skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste, er ikke så bekjent. Nordmenn lurer på om de skulle kjøper luff, vannlig, grov eller kornbrød. Tysker velger mellom hvitbrød, grå- og mellom-grovbrød, grovbrød, kornbrød, svartbrød eller surdeigsbrød og så videre.

Dessverre blir det mer populært å kjøpe brød i supermarkeder, som i Norge. Til tross for at det finns seg i hvert bye i Tyskland minst én bakeri, som selger minst fem forskjellige sorter brød. At folk begynner å kjøpe den billgere brød på supermarkeder truer den historisk, tyske brødkulturen. Det lønner seg ikke lengre å bake brød, rundstykker eller andre spesialiteter hver dag for bakerier.

Konklusjon

Den tyske brødkulturen er mye større og populært enn både den ølkulturen eller pølser-tradisjon. Siden noen år finns seg brødkulturen vårt også ved siden av Cheops pyramiden og den kinesiske mur på UNESCOs verdensarvliste.

 

Hilsener

Kai

Du kan finner etterfølgende artiklene hvis du klikker på «Next Article» såfremt de ble allerede publisert.


Takk for at du leste denne artikkelen! Jeg ville gleder meg hvis du har lust til å bruke kommentar-vinduet nedre for feedback, korrekturer eller vanlige kommentarer.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.