Det Tyske Utålmodighet

Fordom nr. 2

Tysker er ordentlig – ikke tålmodig

Fordommen nummer to er svært populært hvis noen tenker på Tyskland – Tyske er ordentlig og punktlig, ønsker alt på punkt og prikke og elsker organisasjon og struktur. Og hvis så mye mennesker som er ikke tysk tror på dette, må det jo vare sant. Rent ut sagt kan det være skjønnsmessig sant.

Men fra et tysk standpunkt kan det værer litt vanskelig å bekrefte ordentlighet, organisasjon og struktur. Der finns seg mange situasjoner hvor tyske vil være først, få best service for liten pris eller helt gratis, spare penge og ignorere alt og alle som kunne true den egen fordel. For eksempel veksler atskillige førere mellom de to eller tre sporer på motorveien i bilkøen for å komme først ut. Selvfølgelig blir bilkøen endå verre på grund av sporveksling. Det samme fenomen finns seg også i supermarkeder, bare med mennesker og handlevogner.

Konklusjon

Tyske liker det godt, hvis det er ordentlig og der finns seg organisasjon og struktur. Men hvis vi må stå (litt) tilbake for noen andre sin fordel, blir vi utålmodig, kanskje sint og egoistisk.

 

Hilsener

Kai

Du kan finner etterfølgende artiklene hvis du klikker på «Next Article» såfremt de ble allerede publisert.


Takk for at du leste denne artikkelen! Jeg ville gleder meg hvis du har lust til å bruke kommentar-vinduet nedre for feedback, korrekturer eller vanlige kommentarer.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.